Werkwijze Nocepta

Wanneer u verwezen bent naar ons pijncentrum hanteren we de volgende werkwijze:

Nadat wij uw verwijzing ontvangen sturen wij u een formulier met een code. Deze code is nodig voor het online invullen van een PROMS vragenlijst. Het invullen van deze vragenlijst is een voorwaarde voor een afspraak bij Nocepta.

Voor ons is goede zorg belangrijk, deze vragenlijst is bedoeld om goede/correcte en volledige informatie te krijgen over uw persoonlijke situatie. De informatie die u geeft is voor ons belangrijk om goed te kunnen triageren en een afspraak voor een eerste consult te kunnen plannen. Daarnaast zijn wij als pijncentrum door de NVA verplicht om deze vragenlijst af te nemen bij ieder patiënt, om deze reden is deze vragenlijst ook een voorwaarde voor het krijgen van een afspraak bij Nocepta.

Heeft u van ons een code ontvangen?

Onderstaande button stuurt u direct door naar de website waar u de vragenlijst in kan vullen.

PROMS Vragenlijst

Belangrijk om te weten

Nadat wij uw vragenlijst volledig ingevuld hebben ontvangen, worden uw antwoorden samen met uw verwijzing bekeken en wordt uw afspraak voor een eerste consult wanneer mogelijk ingepland. Tijdens dit eerste bezoek zal er geen behandeling plaatsvinden, tenzij u andere informatie van Nocepta ontvangt. 

De termijn waarop uw afspraak gepland wordt, is afhankelijk van de wachttijd. De actuele wachttijd vind u hier.

Bij meerdere pijnklachten

Wij behandelen nooit meerdere pijnklachten tegelijk. U maakt zelf een keuze welke klacht als eerste behandeld dient te worden. Voor verdere pijnklachten start een nieuw traject, nadat de eerste pijnklachten uitbehandeld zijn. U vult dan opnieuw een PROMS vragenlijst in en daarna volgt opnieuw een eerste consult.

Waarom vragenlijsten over de pijn?

Het invullen van de vragenlijsten is een onderdeel van de diagnostiek en heel erg belangrijk voor de voorbereiding van het eerste consult. Het geeft ons inzicht op de verschillende aspecten van de pijnklachten. Met behulp van de vragenlijsten zien wij o.a. of er andere factoren zijn die de pijnbelevenis negatief beïnvloeden. Dit resulteert soms in adviezen voor een doorverwijzing naar een andere (mede)behandelaar. Denk bijvoorbeeld aan een vastgestelde depressie, bewegingsangst of te veel piekeren over de pijn. Hiervoor zijn speciale pijnprogramma’s ontwikkeld, zoals:

  • Cognitief-gedragsmatige behandelingen
  • Revalidatiebehandelingen
  • Behandeling van depressie  
  • Psychologische begeleiding
  • De resultaten van de pijnvraaglijsten worden natuurlijk eerst besproken en men bepaalt zelf of men de daaruit voortkomende adviezen volgt.

Effectmeting

Tevens vinden wij het belangrijk om te weten hoe u het behandeltraject heeft ervaren en wat het effect is geweest. U ontvangt daarom na ongeveer 3 maanden een email met daarin een link naar een tweede vragenlijst. Wij willen u verzoeken ook deze vragenlijst in te vullen.

Wat doen we met uw antwoorden

Uw antwoorden geven ons een goed beeld van uw situatie op basis waarvan een eerste consult kan worden gepland en vervolgens de juiste behandeling kan worden ingezet. Verder geeft het een uitgebreide terugkoppeling van het effect van de behandeling. De antwoorden worden gebruikt om te kwaliteit van onze zorg te verbeteren. Wij gaan vertrouwelijk om met uw antwoorden.

Vragen?

Wij vinden het belangrijk dat alles duidelijk is en naar wens verloopt. Neem gerust contact op met ons als u nog vragen heeft, als het niet lukt een email adres in te voeren of als er zich problemen voordoen bij het invullen van de lijst.