1. Home
  2. Behandelingen
  3. Behandeling facetgewrichten wervelkolom

Behandeling facetgewrichten wervelkolom

Uw pijnspecialist heeft u een facetzenuwblokkade voorgesteld.

De behandeling kan plaatsvinden ter hoogte van de nek (cervicaal), de borstkas (thoracaal) of de lage rug (lumbaal). De facetblokkade kan op twee manieren: een blokkade met medicatie of een RF-behandeling.

Het doel van de facetblokkade is om de pijngeleiding vanuit de facetgewrichten te beïnvloeden.

Om de diagnose en de precieze plek van de klachten vast te stellen wordt eerst een proeffacetblokkade verricht. Hierbij wordt onder röntgendoorlichting een lokale verdoving achtergelaten bij de zenuw die het facetgewricht van gevoel verzorgt. Omdat elk facetgewricht van zenuwen wordt voorzien vanuit het boven- èn onderliggende niveau zullen er minimaal 3 blokkades uitgevoerd worden.

Indien de proefblokkade succesvol is en dus pijnvermindering geeft, zal in tweede instantie na overleg met uw pijnspecialist een definitieve facetblokkade verricht worden. Hierbij worden de zenuwen op de aangedane niveaus met behulp van radiofrequentie stroom behandeld.

Let op: In 2016 is de zorgverzekeringswet gewijzigd voor deze behandelingen. Een deel van de definitieve facetblokkades valt onder 'onverzekerde zorg' en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Vraag uw zorgverzekeraar om te bepalen of u voor een eventuele vergoeding in aanmerking komt.

 

Vragen

Heeft u nog vragen? Stel ze dan vóór de behandeling of regel een telefonische afspraak met de pijnconsulente bij Nocepta. De pijnconsulente kan uw vragen beantwoorden of zonodig met uw behandelend pijnspecialist overleggen.

Contact

Het secretariaat is op werkdagen te bereiken van 8:30 -12:00 uur en van 13.00 - 15.30 uur.

 

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden.

Na afhandeling van het verzoek wordt de melding verwijderd. Indien aan de orde wordt een notitie in het dossier gemaakt.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.