1. Home
  2. Behandelingen
  3. Musculus piriformis blokkade

Musculus piriformis blokkade

Uw pijnspecialist heeft u een Musculus piriformis blokkade voorgesteld.

Als de piriformisspier door een val of soms ook door een onbekende oorzaak opzwelt of onwillekeurig samentrekt (spasme), kan de spier geïrriteerd raken. Ook kan de zenuw die langs deze spier loopt geïrriteerd raken.
U kunt dan last krijgen van:

  • zeurende pijn diep in de bilspier
  • soms uitstralende pijn naar de rug en naar de achterkant van het dijbeen tot aan de knieholte.

De musculus piriformis blokkade is een, echo geleide, behandeling d.m.v. een injectie met een verdovend medicijn en een ontstekingsremmend medicijn. Het ontstekingsremmende medicijn zorgt er voor dat de zwelling af neemt, zodat de zenuw minder geprikkeld wordt en minder pijn doorgeeft.

Vragen

Heeft u nog vragen? Stel ze dan vóór de behandeling of regel een telefonische afspraak met de pijnconsulente bij Nocepta. De pijnconsulente kan uw vragen beantwoorden of zonodig met uw behandelend pijnspecialist overleggen.

Contact

Het secretariaat is op werkdagen te bereiken van 8:30 -12:00 uur en van 13.00 - 15.30 uur.

 

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden.

Na afhandeling van het verzoek wordt de melding verwijderd. Indien aan de orde wordt een notitie in het dossier gemaakt.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.