1. Home
  2. Behandelingen
  3. PRF Nervus occipitalis

PRF Nervus occipitalis

 Uw pijnspecialist heeft u een Nervus occipitalis behandeling voorgesteld.

De Nervus occipitalis (achterhoofdzenuw) loopt langs beide kanten van het achterhoofd.
Prikkeling, beschadiging of overbelasting van deze zenuw kan hoofdpijn en/of pijn vanuit de achterzijde van het hoofd over de schedel geven.

Er wordt een injectie met lokale verdoving gegeven om de pijn te verminderen. Uw specialist kan er voor kiezen eerst een proefblokkade te verrichten met kortwerkende verdovingsvloeistof, soms in combinatie met ontstekingsremmende medicatie. Bij  goed effect kan een stroombehandeling middels  Pulsed Radio Frequence (PRF) uitgevoerd worden om zo een langdurige blokkade te verkrijgen.

Vragen

Heeft u nog vragen? Stel ze dan vóór de behandeling of regel een telefonische afspraak met de pijnconsulente bij Nocepta. De pijnconsulente kan uw vragen beantwoorden of zonodig met uw behandelend pijnspecialist overleggen.

Contact

Het secretariaat is op werkdagen te bereiken van 8:30 -12:00 uur en van 13.00 - 15.30 uur.

 

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden.

Na afhandeling van het verzoek wordt de melding verwijderd. Indien aan de orde wordt een notitie in het dossier gemaakt.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.