1. Home
  2. Behandelingen
  3. PRF zenuwwortelblokkade

PRF zenuwwortelblokkade

Uw pijnspecialist heeft u een zenuwwortel blokkade met Pulsed Radio Frequence stroom (PRF) voorgesteld.

U krijgt een PRF behandeling als een langdurig geïrriteerde zenuw of zenuwtakje pijn veroorzaakt. Deze pijn kan heel plaatselijk zijn maar ook uitstralen naar een groter pijngebied of zelfs de hele arm of het been, afhankelijk van de grootte van de geïrriteerde zenuw. 

De behandeling wordt uitgevoerd met een tijdelijke plaatselijke verdoving. Een ontstekingsremmend middel gaat langdurig zwelling en pijn tegen. De behandelde zenuw krijgt zo rust. Met de PRF techniek wordt de zenuw

zodanig behandeld dat de pijnprikkel niet meer kan worden doorgegeven aan de hersenen.

PRF staat voor Pulsed Radio Frequente stroom. Met korte stroomstootjes wordt bij de zenuw een elektrisch veld aangelegd. Hierdoor wordt de zenuw beïnvloed en kunnen de pijnprikkels minder goed worden doorgeven. De pijn zal afnemen. Omdat de zenuw verder niet wordt beschadigd, houdt de zenuw wel zijn normale functie. Een PRF-behandeling heeft als doel de pijngeleiding voor langere tijd te verminderen.

Vragen

Heeft u nog vragen? Stel ze dan vóór de behandeling of regel een telefonische afspraak met de pijnconsulente bij Nocepta. De pijnconsulente kan uw vragen beantwoorden of zonodig met uw behandelend pijnspecialist overleggen.

Contact

Het secretariaat is op werkdagen te bereiken van 8:30 -12:00 uur en van 13.00 - 15.30 uur.

 

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden.

Na afhandeling van het verzoek wordt de melding verwijderd. Indien aan de orde wordt een notitie in het dossier gemaakt.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.