1. Home
  2. Behandelingen
  3. RF denervatie dorsale rami SI-gewricht

RF denervatie dorsale rami SI-gewricht

Uw pijnspecialist heeft u een behandeling van het SI-gewricht voorgesteld.

De sacro-iliacaal gewrichten (SI-gewrichten), ook wel heiligbeengewrichten genoemd, vormen de verbinding tussen het heiligbeen en het bekken en daarmee tussen de rug en de benen. De gewrichten bevinden zich onderin de rug, aan weerskanten van de wervelkolom. SI-gewrichten kunnen overbelast of ontstoken raken.

Om de diagnose vast te stellen wordt veelal eerst een proefblokkade verricht. Hierbij wordt onder röntgendoorlichting een lokale verdoving achtergelaten bij de zenuw die het SI-gewricht van gevoel verzorgt.

Indien de proefblokkade succesvol is en dus pijnvermindering geeft, zal in tweede instantie een definitieve SI-blokkade verricht kunnen worden. Bij deze behandeling worden de zenuwen die naar het gewricht lopen behandeld met een stroom (RF-denervatie dorsale rami SI-gewricht)

 

Let op: In 2016 is de zorgverzekeringswet gewijzigd voor deze behandelingen. De definitieve SI-gewricht behandeling valt onder 'onverzekerde zorg' en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Neem voor vragen contact op met uw zorgverzekeraar.

Vragen

Heeft u nog vragen? Stel ze dan vóór de behandeling of regel een telefonische afspraak met de pijnconsulente bij Nocepta. De pijnconsulente kan uw vragen beantwoorden of zonodig met uw behandelend pijnspecialist overleggen.

Contact

Het secretariaat is op werkdagen te bereiken van 8:30 -12:00 uur en van 13.00 - 15.30 uur.

 

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden.

Na afhandeling van het verzoek wordt de melding verwijderd. Indien aan de orde wordt een notitie in het dossier gemaakt.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.