1. Home
  2. Verwijzingen
  3. Vergoedingen

Informatie over vergoedingen

Op MijnZGT heeft u inzicht in de verrichtingen die door ons voor u zijn uitgevoerd. De omschrijving van de verrichting wordt bepaald door de Zorgactiviteitentabel die door de NZa uitgeleverd wordt. Het kan voorkomen dat deze beschrijving afwijkt van de met u besproken behandeling. De beschrijving van de behandeling die met u is afgesproken en de meegegeven folder is hierin leidend.

 

 

In principe worden alle behandelingen bij Nocepta vergoed door uw zorgverzekeraar. Hierop zijn een paar uitzonderingen:

  • De definitieve behandeling SI-gewricht of facetgewrichtjes lumbaal
  • Acupunctuur

Let op, voor 2022 zijn de vergoedingen als volgt gewijzigd:

Zilveren Kruis (onderdeel van Achmea) heeft voor 2022 voor de budgetpolis geen contracten afgesloten met ziekenhuis ZGT (en MST). Dit houdt in dat verzekerden met deze polis ook bij Nocepta een deel van de rekening zelf zullen moeten betalen.

Welke polissen betreft dit?

Basis Budget, Ziezo Selectief Polis, Zilveren Kruis Budget (ABN), Zilveren Kruis Basis Budget (Rabobank) en Principe Polis Budget van Zilveren kruis.

Waar kan de budgetverzekerde wel terecht?

Zilveren Kruis heeft onder meer ziekenhuizen in Winterswijk, Hardenberg en Apeldoorn geselecteerd voor mensen met een budgetpolis.

Krijg ik bij een andere verzekeraar mijn kosten wel vergoed?

Geadviseerd wordt om met vragen over vergoedingen contact op te nemen met de eigen zorgaanbieder. Hierbij is het belangrijk te vermelden dat Nocepta factureert via ZGT.

Houdt altijd rekening met het wettelijk verplichte en uw eventueel zelf gekozen eigen risico.

Voor overige vragen over vergoedingen en facturen kunt u contact opnemen met de afdeling Financiën en informatie van ZGT op telefoonnummer: 088 708 5888

 

Definitieve behandeling SI-gewricht of facetgewrichtjes lumbaal

Dit zijn behandelmethoden bij lage rugpijn die vallen onder de niet-verzekerde zorg. Dit betekent dat u zich nergens in Nederland (aanvullend) kunt verzekeren voor deze behandelingen.

Als blijkt dat één van deze behandelingen voor u het meest geschikt is, wordt er eerst een proefbehandeling uitgevoerd, deze wordt wel vergoed.

Op basis van de resultaten overlegt u met uw behandelend arts of u tegen eigen betaling de definitieve behandeling wilt laten uitvoeren.

U betaalt deze behandeling op de dag van de afspraak als u zich meldt bij de secretaresse aan de balie.

Acupunctuur

Nocepta biedt de mogelijkheid voor acupunctuurbehandelingen, de kosten voor deze behandeling worden niet vergoed en komen voor eigen rekening.

U betaalt deze behandeling op de dag van de afspraak als u zich meldt bij de secretaresse aan de balie.

 

 

Contact

Het secretariaat is op werkdagen te bereiken van 8:30 -12:00 uur en van 13.00 - 15.30 uur.

 

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden.

Na afhandeling van het verzoek wordt de melding verwijderd. Indien aan de orde wordt een notitie in het dossier gemaakt.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.