1. Home
  2. Behandelingen
  3. Plexus coeliacus blokkade

Plexus coeliacus blokkade

In overleg met u is een afspraak gemaakt door de pijnspecialist voor een Coeliacus blokkade.

Wat is een Plexus Coeliacus blokkade?

Deze behandeling kan worden toegepast bij (ernstige) pijnklachten door een tumor in de bovenbuikorganen, zoals de alvleesklier, maag, dunne darm en lever. De behandeling kan al in een vroeg stadium van pijnklachten overwogen worden, maar ook als medicatie niet meer voldoende helpt. Het betreft een blokkade van een zenuwnetwerk in de bovenbuik. Dit zenuwnetwerk wordt in medische termen ‘plexus coeliacus’ genoemd. Bij de meeste patiënten treedt na de blokkade een goede pijnvermindering op.Vaak wordt medicinale alcohol gebruikt om de coeliacus plexus te blokkeren. Soms kan deze behandeling ook effectief zijn bij alvleesklierontsteking (pancreatitis).

 

Vragen

Heeft u nog vragen? Stel ze dan vóór de behandeling of regel een telefonische afspraak met de pijnconsulente bij Nocepta. De pijnconsulente kan uw vragen beantwoorden of zonodig met uw behandelend pijnspecialist overleggen.

Contact

Het secretariaat is op werkdagen te bereiken van 8:30 -12:00 uur en van 13.00 - 15.30 uur.

 

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden.

Na afhandeling van het verzoek wordt de melding verwijderd. Indien aan de orde wordt een notitie in het dossier gemaakt.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.