1. Home
  2. Verwijzingen

Verwijzingen

Soorten pijnklachten
U kunt voor allerlei soorten pijnklachten worden verwezen naar Nocepta. Vaak betreft het chronische pijn van het bewegingsapparaat, littekenpijn, dystrofie, hoofdpijn of nekpijn. Ook worden patiënten met zenuwpijnen behandeld, bijvoorbeeld aangezichtspijn, fantoompijn of pijn na gordelroos en pijnlijke polyneuropathie.

Het pijnteam
Het pijnteam bestaat uit anesthesiologen die gespecialiseerd zijn in de diverse vormen van pijnbeleving. Zij worden in hun werkzaamheden ondersteund door gespecialiseerde pijnverpleegkundigen, physician assistants, pijnconsulenten en doktersassistenten.

Voor de patiënt 

Wanneer u verwezen bent naar ons pijncentrum hanteren we de volgende werkwijze:

Nadat wij een verwijzing ontvangen sturen wij per post een formulier met een code. Deze code is nodig voor het online invullen van een PROMS vragenlijst. Het invullen van deze vragenlijst is een voorwaarde voor een afspraak bij Nocepta. Voor ons is goede zorg belangrijk, deze vragenlijst is bedoeld om goede/ correcte en volledige informatie te krijgen over uw persoonlijke situatie. De informatie die u geeft is voor ons belangrijk om goed te kunnen triageren en een afspraak voor een eerste consult te kunnen plannen. Daarnaast zijn wij als pijncentrum door de NVA verplicht om deze vragenlijst af te nemen bij ieder patiënt, om deze reden is deze vragenlijst ook een voorwaarde voor het krijgen van een afspraak bij Nocepta.

De termijn waarop uw afspraak gepland wordt, is afhankelijk van de wachttijd. De actuele wachttijd kunt u inzien via de button aan de rechterzijde,

Onderstaande button stuurt u direct door naar de website waar u de vragenlijst in kan vullen.

PROMS Vragenlijst

Meer informatie over de PROMS vragenlijsten kunt u lezen via de button aan de rechterzijde.

Wanneer wij de ingevulde vragenlijst hebben ontvangen, zal er een screening plaatsvinden. Afhankelijk van deze screening wordt een afspraak gepland voor een eerste gesprek/ intake gesprek. De termijn waarop deze afspraak gepland wordt is afhankelijk van de wachttijd. Tijdens dit eerste bezoek zal er geen behandeling plaatsvinden, tenzij anders wordt aangegeven door Nocepta.

Bij meerdere pijnklachten

Wij behandelen nooit meerdere pijnklachten tegelijk. U maakt zelf een keuze welke klacht als eerste behandeld dient te worden. Voor verdere pijnklachten start een nieuw traject, nadat de eerste pijnklachten uitbehandeld zijn. U vult dan opnieuw een PROMS vragenlijst in en daarna volgt opnieuw een eerste consult.

Voor de verwijzer

Nocepta is een polikliniek voor chronische pijnklachten. Dit betekent dat wij geen acute/spoed pijnklachten behandelen. Uiteraard zijn er enkele indicaties waarop een afspraak op korte termijn (binnen 1-2 weken) gepland zal worden, deze indicaties betreffen:

Spoedindicaties

- Pijn bij (de laatste fase van) kanker

- Herpes Zoster (Gordelroos)

- Trigeminusneuralgie (Aangezichtspijn)

- (vermoeden van) CRPS (Dystrofie)

Buiten deze indicaties om zal alleen na overleg met de verwijzend specialist gekeken worden naar het afwijken van de reguliere wachttijd.

 

 

 

 

Contact

Het secretariaat is op werkdagen te bereiken van 8:30 -12:00 uur en van 13.00 - 15.30 uur.

 

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden.

Na afhandeling van het verzoek wordt de melding verwijderd. Indien aan de orde wordt een notitie in het dossier gemaakt.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.