1. Home
  2. Behandelingen
  3. Iontoforese

Iontoforese

Uw pijnspecialist heeft u een iontoforese behandeling voorgesteld.

Iontoforese is een behandeling waarbij via de huid medicatie wordt toegediend. Dit gebeurt met behulp van twee pleisters en zwakke elektrische stroom. Deze elektrische stroom komt van een speciaal apparaat, het iontoforese-apparaat.

Door iontoforese is het mogelijk geneesmiddelen die normaal gesproken niet of niet gemakkelijk door de huid kunnen dringen, toch via de huid toe te dienen.

Deze behandeling heeft belangrijke voordelen:

  • voor opname van de pijnstiller in het weefsel is geen injectie nodig
  • de kans op bijwerkingen is klein omdat de pijnstiller nauwelijks in de bloedbaan komt
  • de pijnstiller veroorzaakt direct een gedeeltelijke blokkade in het zenuwstelsel waardoor de pijn vermindert

Behandeltraject Iontoforese:

Er vinden vier proefbehandelingen met iontoforese plaats in een periode van twee weken. Bij een duidelijke pijnvermindering wordt de behandeling met langere tussenpozen vervolgd (met een maximum van 8 tot 10 behandelsessies) De behandeling wordt gestopt als de proefbehandeling geen effect heeft.

Doel van deze behandeling is het lokaal verminderen van uw pijnklachten.

 

Patiëntenfolders

Vragen

Heeft u nog vragen? Stel ze dan vóór de behandeling of regel een telefonische afspraak met de pijnconsulente bij Nocepta. De pijnconsulente kan uw vragen beantwoorden of zonodig met uw behandelend pijnspecialist overleggen.

Contact

Het secretariaat is op werkdagen te bereiken van 8:30 -12:00 uur en van 13.00 - 15.30 uur.

 

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden.

Na afhandeling van het verzoek wordt de melding verwijderd. Indien aan de orde wordt een notitie in het dossier gemaakt.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.