1. Home
  2. Behandelingen
  3. TENS

TENS

In overleg met u is een afspraak gemaakt voor een TENS behandeling.

Wat is TENS

Transcutane Electro Neuro Stimulatie (TENS) is een behandeling met kleine stroomsignalen om pijn te verminderen. De stroom is zodanig dat dit geen enkel risico met zich meebrengt. Er worden door elektroden via de huid zwakke stroompjes toegediend. Deze behandeling kan op verschillende manieren werken:

  • Door opgewekte stroompjes is er vermindering van zenuwgeleiding en ervaart u minder pijn.
  • Door opgewekte stroompjes gaat het lichaam endorfine ( lichaamseigen stoffen ) aanmaken en ervaart u minder pijn.

TENS neemt hierbij niet de oorzaak van de pijn weg maar is gericht op pijnvermindering.
TENS kan gedaan worden in combinatie met andere therapieën en voorgeschreven medicatie.

Vergoeding

Tijdens de proefperiode van 2 weken krijgt u het TENS apparaat en de elektroden in bruikleen mee naar huis. Wanneer u de TENS therapie wilt voortzetten zorgt de leverancier voor de financiële afhandeling met u zorgverzekeraar. Het TENS-apparaat wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Kan zijn dat hiervoor nog wat vanuit de eigen risico betaald moet worden. De door Nocepta gebruikte TENS staat bekend onder de naam: Eurocept/Xytron/Klinerva. Voor nadere informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekering

 

Patiëntenfolders

Vragen

Heeft u nog vragen? Stel ze dan vóór de behandeling of regel een telefonische afspraak met de pijnconsulente bij Nocepta. De pijnconsulente kan uw vragen beantwoorden of zonodig met uw behandelend pijnspecialist overleggen.

Contact

Het secretariaat is op werkdagen te bereiken van 8:30 -12:00 uur en van 13.00 - 15.30 uur.

 

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden.

Na afhandeling van het verzoek wordt de melding verwijderd. Indien aan de orde wordt een notitie in het dossier gemaakt.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.